領域統括である筑波大学 江面浩教授、同 三浦謙治教授のインタビューが掲載されたNatureの記事広告が12月21日(木)付で公開されましたので、ご案内いたします。*Followed by English version.
ゲノム編集やその他の技術を活用して、より健康な作物や医学的に有用なタンパク質の探索に関する当コンソーシアムの取り組みについて取り上げられています。
詳細は以下をご覧ください。
**********************************************
◆タイトル ”Fighting the food crisis with gene-edited crops”
◆雑誌 Nature
◆形式 ADVERTISEMENT FEATURE(記事広告)
◆URL https://www.nature.com/articles/d42473-023-00312-4
◆掲載日 2023年12月21日
**********************************************
江面教授は、当コンソーシアムが設立された経緯や、他国と違うアプローチを取った日本政府のゲノム編集技術に対する考え方、世界初のCRISPR編集食品であり機能性表示を取得した「シシリアンルージュハイギャバ」がヘルスケア市場で果たす役割について述べられています。
また、三浦教授は、自身が開発した植物ベースのタンパク質発現システム「つくばシステム」の幅広い用途と新しい産業への利用について述べられています。
よろしければ読後の感想について、アンケートにご協力をお願いいたします。
https://forms.gle/M41mqLc7dfAF78uF7
*Our advertisement feature “Fighting the food crisis with gene-edited crops” was published on 21 December 2023 in the online version of Nature by JST OPERA Food Cutting-edge Technology Joint Development Consortium. Two researchers leverage to commercialize genome-edited tomatoes accumulating functional ingredients and to promote application medically useful proteins using plant expression system.
Please see below for details.
****************************************************
◆Title: “Fighting the food crisis with gene-edited crops”
◆Journal: Nature
◆Format: ADVERTISEMENT FEATURE
◆URL: https://www.nature.com/articles/d42473-023-00312-4
◆Publication date: December 21, 2023
****************************************************
Please fill out the survey and let us know what you think after reading it.
https://forms.gle/qkPfa75trAdrdDNQ8