Creating innovative cutting-edge technology
opening up the future of food
Food Cutting-edge Technology Joint Development Consortium
Regional Supervisor:Hiroshi Ezura
Promoting the creation and expansion of new food values
and industry innovation in food
Project outlineSocial issues concerning food include projected food deprivation linked to the increasing global population and extreme weather, the ageing of agricultural workers and labor shortages and uneven supply and demand for food. There is international action on the SDG ‘Good Health and Well-being’ and it is essential for science to intervene in food and health issues. This Consortium, in particular, develops mostly plants cultivated with cutting-edge technology, develops systems to improve productivity with cutting-edge technology, accelerates social implementation of crops created through cutting-edge technology, develops new functional food ingredients and develops industrial science for useful materials, promoting the creation and expansion of food values and industry innovation in food.
- Develops mostly plants cultivated with cutting-edge technology
- Construction of tomato phenotype prediction system
- Develops systems to improve productivity with cutting-edge technology
- Accelerates social implementation of crops created through cutting-edge technology
- Develops new functional food ingredients
- Develops industrial science for useful materials
幹事機関:筑波大学
参画機関:かずさDNA研究所、京都大学、京都橘大学、国際基督教大学、千葉大学、東京大学、奈良女子大学、新潟大学、
新潟県農業総合研究所作物研究センター、農研機構、明治大学
参画企業:㈱朝日工業社、㈱インプランタイノベーションズ、OATアグリオ㈱、亀田製菓㈱、㈱木田屋商店、CYBERDYNE㈱、
サナテックシード㈱、JFEエンジニアリング㈱、㈱ツムラ、㈱天地人、㈱トーヨーエネルギーファーム、
日清食品ホールディングス㈱、㈱ユーグレナ
幹事機関:筑波大学
参画機関:かずさDNA研究所、京都大学、京都橘大学、国際基督教大学、千葉大学、東京大学、奈良女子大学、新潟大学、新潟県農業総合研究所作物研究センター、農研機構、明治大学
参画企業:㈱朝日工業社、㈱インプランタイノベーションズ、OATアグリオ㈱、亀田製菓㈱、㈱木田屋商店、CYBERDYNE㈱、サナテックシード㈱、JFEエンジニアリング㈱、㈱ツムラ、㈱天地人、㈱トーヨーエネルギーファーム、日清食品ホールディングス㈱、㈱ユーグレナ